تأثیر روغن زیتون در سرطان | شرکت روزی سبز

مطالعه امراض انسانی نشان می‌دهد، روغن زیتون اثر حفاظتی شدیدی بر علیه تومورهای خوش خیم معینی (مانند پستان،پروستات، داخل زهدان، لو له گوارش )دارد. بعضی ازبررسی‌ها ثابت می‌کندکه روغن زیتون خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد. مصرف جیره غذایی سا‌لم با روغن زیتون به عنوان منبع اصلی چربی قادراست، شیو ع سرطان را به میزان قابل توجهی پایین آورد . علت این است که جهش یابی (موتاسیون) یاخته‌های موجد سرطان تا اندازه‌ای به مربوط به سمومی است که با مصرف جیره‌های غذایی مختلف وارد بدن شده وDNA را مورد حمله قرار می‌دهد. این سموم پس از ورود به جگر، رادیکال های آزاد را تولید می‌نمایند کهDNA را مورد تهاجم قرارمی‌دهند. برای مقابله با چنین رادیکال‌هایی، بدن به ویتامین‌ها و ضداکسیدکننده‌ها به شکلی که در روغن زیتون وجود دارد، نیاز مند است.گزارش‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد، جیره‌ی غذایی غنی از روغن زیتون با کاهش خطر سرطان احشاء همراه است. آثار حفاظتی روغن زیتون با مقدار مصرف میوه‌ها و سبزیجات دیگر قابل مقایسه نیست‌. مطالعات جدید ثابت می‌کند، روغن زیتون باعث حفاظت روده‌ی بزرگ و راست روده برعلیه سرطان می‌گردد. به تازگی درباره‌ی مفاهیم سوخت و سازی چربی‌ها به ویژه نقش حفاظتی روغن زیتون در بیماری‌های مزمن کبد و در اختلالات روده‌ای موسوم به کرونر، تحقیقاتی انجام شده است. نتایج آثار سودمند روغن زیتون در آسیب‌های پیش سرطانی نیز گزارش شده است. دانشمندان پس از تجزیه سه نوع جیره‌ی غذایی به استنتاج‌های متفاوتی دست یافته اند. جیره‌ی غذایی روغن زیتون میزان آسیب‌های سرطانی را کاهش می‌دهد و تعداد تومورهای توسعه یافته به طور واضح و معنی داری کم می شوند و این‌تومورها تهاجم کمتر و معالجه پذیری‌ بهتری خواهند داشت. این اثر سودمند مربوط به اسید اولئیک یا اسیدچرب اصلی غیر اشباع با یک اتصال دوگانه است. به نظر میرسد این اسید چرب در تولید پروستاگلیندین‌های مشتق از اسیدآراشیدوئیک که در ایجاد و توسعه تومور ها نقش منفی دارند، مؤثر است. این اسید چرب مانع اثر مثبت سایر مواد تشکیل دهنده ی روغن زیتون مانند ضد اکسید کننده ها، فلاونوییدها، پلی فنل ها و اسکوآلن ‌‌ها نمی شود. اسکوآلن ها با جلوگیری از شیوع ملانومها اثر سودمندی دارند. در حال حاضر بسیاری از تحقیقات پیشرفته ای درباره حفاظت ناشی از روغن زیتون بر علیه سرطان خون و سرطان های دیگری مانند سرطان یاخته های پوششی مری، تمرکزیافته است. با وجود کشف چگونگی آثار ضد سرطانی روغن زیتون، هنوز مکانیزم عمل سودمندی آن در حفاظت یا ممانعت از رشد و گسترش انواع مختلف سرطان کاملاً شناخته نشده است. ولی مطابق اطلاعات گزارش شده، روغن زیتون در طول مراحل مختلف تشکیل سرطان به طور خود به خودی وارد عمل می‌شود.


تاریخ : 04 / آوریل / 2017